Bennünk Élő Irodalom

2015 február 24-én irodalmi estet szerveztünk, amely alkalomnak vezérfonala a szerelem volt.

Bardócz Attila Indiáról a Szokereszben

Szeptember 20-án este a szakkollégiumban igen érdekes előadást láthattunk és hallhattunk Indiáról. Az előadó Bardócz Attila földrajztanár volt, aki számos európai országban járt már.

Hallgatónk dániai tanulmányúton

Dobrea Alex, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának végzős hallgatója 2013 szeptembere óta szakkollégistánk. Az elmúlt évben csatlakozott a szakkollégium tutori programjához, tutora, dr. Kis Krisztián támogatásával tudományos kutatómunkát folytatott Magyarország legkorábban alapított, jelenleg is működő tanodájának működési tapasztalatairól Bátonyterenyén. Kutatásával kari TDK I. helyezettként november végén Dániába utazott, kutatási témájához kapcsolódó tréningen vett részt Nyborg városában. Élménybeszámolóját itt olvashatod...

Nemzetközi kapcsolatok hallgatói szemmel

Szakkollégistánk, Jakus Elena élménybeszámolója a szeptemberben Finnországban tartott Bitrimulti Training Course programról.

Közelebb az Erasmus+ ifjúsági projektekhez

Októberben kolléganőnk, Bozsó Beáta egy hetet töltött az írországi Bray-ben, az EU Youth in Action programja keretében megvalósult „Tools for Youth Exchanges” elnevezésű tréningen. 14 ország 27 résztvevője utazott a festői hangulatú, tengerparti kis városba, hogy megoszthassa tudását, tapasztalatot cseréljen, és fejlessze a fiatalokkal végzett munkája során használt kompetenciáit.

Identitás kutatótábor hallgatói szemmel

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium tehetséggondozó programja keretében a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve, roma identitás kutatóműhely indult május 20-22. között Bakson.

„Megáldotta azt, aki adta és azt, aki kapta”

Május 11-én a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium 12 hallgatója előadta a Kisszínházban Shakespeare: A velencei kalmár tragikomédiáját. Nagy örömmel láttuk, hogy milyen sokan jöttek el megnézni minket, családtagok, tanárok, barátok, ismerősök és sok színház kedvelő, akiket elsősorban nem mi, hanem a rendhagyó Shakespeare előadás vonzott. Utólag is köszönjük jelenlétüket és a pozitív visszajelzéseiket.

Shakespeare Velencei kalmárja, Szokeresz módra

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium tehetséggondozó programja és A velencei kalmár hallgató szemmel.

Így készül A velencei kalmár - kulisszatitkok a szereplőktől

2015. tavaszán a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium Barnák László rendezésében színre viszi William Shakespeare A velencei kalmár című művét. A próbafolyamat kulisszatitkairól a szakkollégisták avatnak be.

"EU-Roma" tanulmányi hétvége hallgató szemmel

A 2015. március 6-7-8-i tanulmányi hétvégénk hallgatói szemmel.

Széchényi 2020