Uniós tanácsülésen érveltek a hallgatók

A roma szakkollégiumi program színfoltja az idei szemeszterben indult Európai uniós szakszeminárium, amelynek keretében a hallgatók nem csak az EU intézményrendszerével ismerkedhetnek meg, hanem interaktív tárgyalások, vitafórum keretében maguk is „képviselhetnek” egy fontos ügyet.

CIGÁNY-MAGYAR NEM KÜLÖN(B)

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium képzőművészeti és fotóművészeti pályázatot hirdet a Magyarország területén és a Vajdaságban, Erdélyben vagy Felvidéken, felsőoktatásban tanulmányokat folytató (nappali, vagy levelező tagozatos) hallgatóknak a cigányok és a magyarok együttéléséről, párbeszédéről, kapcsolatáról, kultúrájáról.

"Siker az, amikor a befektetett energia megtérül" - vendégünk volt Pisont István

Vendégünk volt Pisont István, a Budapest Honvéd klasszisa, harmincegyszeres labdarúgó válogatott, háromszoros magyar bajnok, háromszoros izraeli bajnok, a Boldog Ceferino Lovagrend tagja, jelenleg pedig a Budapest Honvéd tartalék csapatának vezetőedzője. Izgalmas, felemelő történeteket ismerhettünk meg, és a történetek mögött pedig szeretetet, bátorítást és hitet, amelyet a munkája során a fiataloknak, a csapatának átad.

Vendégünk volt Novák Katalin

Közéleti kurzusunk vendége ebben a hónapban Novák Katalin, család- és ifjúságügyért valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár volt. Október utolsó péntek estéjén egy személyes hangvételű beszélgetés keretében mesélt a diákéveiről, hiszen Szegeden született és járt gimnáziumba, számos emlék és történet fűzi a városhoz.

Egyetemi Veni Sanctét tartottak Szegeden

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség idén is megtartotta a már hagyományossá vált egyetemi tanévnyitó szentmisét szeptember 19-én a dómban. Köllő Sándor egyetemi lelkész beszámolóját adjuk közre.

Országos tanévnyitót tartott a keresztény roma szakkollégiumi hálózat

Miskolctapolcán tartották a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat országos tanévnyitó konferenciáját szombaton, amelyen az emberi erőforrások minisztere kiemelte: az egyház és az állam közös kezdeményezése az elmúlt években biztos intézményrendszerré vált a fiatal magyar romák számára.

A Csatkai Cigánybúcsún jártak a roma szakkollégisták

Épphogy elkezdődött a tanév, és a szakkollégiumi tanulmányi program, a kulturális antropológiai műhely tagjai máris munkához láttak. Szeptember második hétvégéjén ellátogattak Csatkára, ahol az ország legnagyobb cigánybúcsúján vettek részt.

Interaktív programokkal várták a Tágas Tér látogatóit a szakkollégisták

Második alkalommal rendezték meg Szegeden a Tágas Tér Fesztivált, amelyen a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium is részt vett kiállítóként. A fesztivál szeptember második hétvégéjén négy helyszínen kínált számos kulturális programot, előadást és izgalmas beszélgetést az érdeklődők számára.

Tanévnyitó bográcsozással indult az őszi szemeszter a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban

Idén szeptemberben 20 hallgató költözött a kollégium épületébe, míg további 11 hallgató bentlakás nélkül vesz részt a képzési programban. A közösség tagjainak beilleszkedését, egymással való megismerkedését segítette a tanévkezdő bográcsozás, amelyet kötetlen beszélgetések, szabadtéri játékok színesítettek.

Felvételi felhívás

A Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (SZKRSZ) felvételt hirdet a 2017-2018. tanévre szegedi felsőoktatási intézmények bármely szakára jelentkező, vagy már ott tanuló diákok számára.

Széchényi 2020