Hetedik alkalommal rendezett focikupát a KRSZH

Idén hetedik alkalommal szervezte meg a hagyományos labdarúgó tornáját a KRSZH. A nagyszabású sporteseménynek ezúttal Hajdúdorog adott otthont, a tavalyi győztes Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium rendezésében.

Idén hetedik alkalommal szervezte meg a hagyományos labdarúgó tornáját a KRSZH február 18-án. A nagyszabású sporteseménynek ezúttal Hajdúdorog adott otthont, a tavalyi győztes Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium rendezésében. 

A barátságos mérkőzések kiemelt célja a sport közösségformáló erejének és az egészségtudatos életmód népszerűsítése mellett a hálózat tagjai közötti kapcsolat erősítése, a sportszerűség hangsúlyozása és roma – nem roma fiatalok közötti együttműködés ösztönzése, támogatása. Február 18-án kilenc csapat mérte össze erejét a labdarúgó tornán, a hagyományokhoz híven a találkozó nyitó meccsét a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság és a szakkollégiumot fenntartó egyházmegye csapat játszotta, a kezdőrúgást a rendezvény védnöke, Kocsis Fülöp, érsek-metropolita végezte el. A rendező Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium megőrizte a tavalyi bajnoki címét.

Széchényi 2020