Akkreditált kiváló Tehetségpont lett a Szokeresz

Idén kilencedik alkalommal, 2018. március 24-én került megrendezésre a Kárpát-medencei Tehetségnap. A budapesti Szent Margit Gimnáziumban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Matehetsz hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a „Felfedezettjeink” című pályázat nyerteseit, átadták a „Magyar Tehetség Nagykövete” megbízásokat és a Tehetségek Szolgálatáért életmű- és éves díjakat, valamint ünnepélyes keretek között közel 200 tehetségsegítő intézmény vehette át a sikeres tehetségpont akkreditációt elismerő táblát.

Bajor Péter, a szövetség ügyvezető elnöke, a rendezvény moderátora bevezetőjében a tízéves jubileumát ünneplő Nemzeti Tehetség Programra hívta fel a résztvevők figyelmét. Különleges alkalom nyílik most arra, hogy visszatekintsünk az elmúlt 10 évre, amikor a hazai tehetséggondozás kiemelt figyelmet kapott a Nemzeti Tehetség Program által. Ezen időszak sikerességének egyik fő támogatóját, a Matehetsz szervezetét is számos elismerés érte.

Az ifjú tehetségek előadásai után a táblaátadási ünnepség következett. Fuszek Csilla, a Budapesti Európai Tehetségközpont igazgatója rövid köszöntője után 35 európai tehetségpontnak adta át az akkreditációt elismerő oklevelet, köztük a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumnak is. Ennek értelmében Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kaptunk 3 évre, ami nagy megtiszteltetés a SZKRSZ számára, és neves elismerése szakmai munkájának.
 

http://tehetseg.hu/aktualis/karpat-medencei-tehetsegnap-2018-0#

Széchényi 2020