Szokeresz a hely - patrónus klub

2017. február 25-én a szegedi Új Nemzedék Központban „Szokeresz a hely” címmel patrónusi klubfoglalkozást tartottak a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium jelenlegi és volt hallgatói.

2017. február 25-én a szegedi Új Nemzedék Központban „Szokeresz a hely” címmel patrónusi klubfoglalkozást tartottak a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium jelenlegi és volt hallgatói. 

Második klubfoglalkozás alkalmával a cigány hagyományok, identitás, népismeret, roma példaképek világával ismerkedtek meg a klubra érkező roma középiskolás fiatalok.  A program zárásaként megfogalmazták a diákok, mit is jelent számukra ennek a közösségnek a tagjának lenni és milyen érzésekkel, élményekkel mennek haza a foglalkozásról:

„Nagyon jól éreztem magam a patronálói klub alkalmával. Mindenki nagyon kedves volt, öröm volt itt lenni. Remélem a többi klubnap is hasonló jókedvvel fog eltelni. A program szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, remélem sokáig fog tartani, és ez által sok embernek is tudnak majd segíteni.” (Restás Cintia, József Attila Gimnázium 12. osztály)

„Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a programnak, rendkívül jó közösség alakult ki véleményem szerint, ahol őszintén felvállalhatjuk a véleményünket akár a tovább tanulással kapcsolatban illetve a származásunkról. Kevés roma fiatal tudd arról, hogy milyen lehetősége van az életben, ezért nagyon jó dolognak találom ezeket a találkozókat, hogy tájékoztatnak minket a lehetőségeinkről illetve hogy motivációt kapunk a tanuláshoz. Rengeteg játékos feladat van, ami összehozza a csapatot és emiatt kialakul a feszültségmentes családias hangulat. Remélem, minél többen leszünk, és még sokszor találkozunk. Köszönöm a lehetőséget!" (Pisont Vanessza, Táncsis Mihály Gimnázium 10. osztály)

A klubfoglalkozások márciusban folytatódnak.

További képeket ITT talál.

Kalányos Krisztina

programfelelős

  

Széchényi 2020